lauantai 19. joulukuuta 2015

Kuusenhaku 19.12


Tänään puolenpäivän aikoihin otimme isäni ja pikkuveljeni kanssa Helyn kyytiin ja lähdimme hakemaan tämän joulun joulukuusta. Autossa oli kieltämättä hieman ahdasta, kun Helyn piti päästä välttämättä penkille. Koska autonpenkeillä ei ollut tilaa, koira istui puoliksi minun ja puoliksi veljeni sylissä. Taittui se matka niinkin. Pari kertaa koiralle piti ärähtää, että se tajuaisi lopettaa kitisemisen. Onneksi matka metsään ei ollut pitkä, Helykään ei joutunut kauaa autossa kitistä.



Koira meni omia teitään sillä välin, kun me yritimme etsiä kuusta. Se olikin ongelmallista. Ensimmäinen oli harva, toinen liian pitkä ja harva, kolmas taas lyhyesti sanottuna ruma. Vaihdoimmekin sitten kokonaan paikkaa, kun kuusta ei kyseisestä paikasta löytynyt. 

Sian raadot kyllä kiinnostivat aivan luvattoman paljon. Pari kertaa Hely sinne yritti, mutta kun sai tiukan käskyn olla menemättä, se tuli varovasti isän luo. Parit taputukset, anteeksipyyntö ja sujut oltiin. Sitten matka jatkui!







Kameran asetuksien kanssa oli ihan todenteolla ongelmia. Heilahtaneita ja epätarkkoja kuvia kertyi roskakoriin suuri määrä. Onneksi muutama onnistuikin ja sain sitten päiviteltyä joka vuotisesta perinteestä tänne blogiin. Joka vuosi perinteemme on siis kuusenhaku joulun alla, joka menee joka vuosi samalla kaavalla. Perinteen tästä tekee Hely, joka tulee aina mukaan. Se on ihan itsestäänselvyys, että myös koira hyppää auton kyytiin.

Paikan vaihdon jälkeen löysimme viimein kuusen, joka kelpasi kaikille. Ainakin se metsässä näytti hyvältä, toivottavasti ei mieli muutu, kun kuusi kannetaan sisälle.

Hely pääsi vielä hetkeksi juoksemaan vapaana ja yritimme ottaa ihan paikoillaankin kuvia. Valo tuli niin ihanasti mäntyjen välistä, että oli pakko saada pari kuvaa. Aina ei voi kuitenkaan onnistua, edes isä ei saanut koiraa haluamallemme paikalle. Lopulta luovutimme ja jatkoimme matkaa.











Kuten viimeisistä kuvista voi huomata, tänään oli todella nätti sää vaikka lunta ei olekaan. Aurinkoinen, mutta silti vähän "kirpeä". Tiet ja pellot olivat jäässä, joten mitään rapakelejäkään ei ole. Ehkä tämä lumettomuus pitää nyt vain hyväksyä, joulu tulee siitäkin huolimatta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti