torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 16. luukku


Apua, pian alkaa joululoma! Monta postausta olisi vielä julkaistava ennen joulua (joulukalenterin lisäksi), mutta kuinkahan sitä oikein ehtisi!

Totesin, että tarinan laatu on laskenut aika paljon... Koitan panostaa nyt enemmän viimeisiin luukkuihin!


Joulukuun 16. päivä
”Nyt riitti!” puuskahdin käveltyäni koulun ruokalasta Saagan perässä. Saaga käännähti katsomaan minua. Tartuin ystävääni kädestä ja vedin hänet nurkan taakse.
”Mikä on? Oikeasti?” kysyin hermostuneena Saagaa silmiin tuijottaen.
”Ai mit...” Saaga aloitti, mutta nostin käteni ilmaan keskeyttäen hänen puheensa ja sanoin: ”Älä yritä. Ihan oikeasti, mitä olet tehnyt?” Saaga nielaisi epäröiden. Tuijotin tätä vaativasti.
”Johtuuko tämä Aavasta kuten sanoit? Puhunko siitä liikaa?” kyselin kärsimättömänä.
”Ei”, Saaga vastasi ja jatkoi: ”minusta olisi vain ollut kiva, kun olisit kuunnellut minua perjantaina”. Saaga meni vaikean näköiseksi ja hento puna nousi hänen kasvoilleen.
”Siitäkö tämä johtuikin? Olisit sanonut!” Huudahdin hämmentyneenä.
”Unohda koko juttu, olisin vain Joelista selittänyt. Ei mitään tärkeää”, Saaga vähätteli katsettani vältellen.
”Höpö höpö! Ala laulaa!” käskytin hymyillen sitten lämpimästi. Saaga naurahti ja hypähti kaulaani.
”Okei, olikin aika kauheaa olla riidoissa kanssasi”, Saaga tunnusti ja rutisti minua lujaa. Halasin takaisin ja sanoin etten haluaisi enää yhtäkään riitaa välillemme. Loppupäivän kuuntelinkin kaiken viimeisten päivien aikana tapahtuneista jutuista. Ihan perusteellisesti!



”Meinasiko se oikeasti syödä joulukinkun??” Saaga sanoi ja alkoi nauraa hullun lailla. Nyökyttelin virnistellen ja kertasin kolmannen kerran Saaran hämmentyneen ilmeen. Saaga kikatti keskellä jalkakäytävää.
”Hyvin näyttää teidän talutusharjoitukset onnistuvan”, Saaga nauroi pukaten minua kylkeen. Irvistin ja myönsin jokaisen harjoituskerran menneen päin metsään. Hitaasti edeten lähestyimme kotiani. Kuulin jo kaukaa äänekkään ja tiheän haukun.
”Onko tuo Aava?” Saaga hämmästeli. Nyökkäsin ja aloin ihmetellä mikä koiralla oli. Puolella korvalla kuuntelin Saagan hämmästystä siitä miten paljon koira oli kasvanut.
”Toivottavasti se alkaisi pikkuhiljaa oppiakin jotain”, tuhahdin ja kiristin vauhtiani.
”Kaikki ajallaan”, Saaga naurahti huvittuneena. Jep, sitten kun Aava-neidille sopii... Saisin varmaankin odottaa aika kauan. Kävelimme viimeiset metrin ja käännyimme sitten kotipihaani.
”Aava!?” kiljaisin kimeään haukuntaan kyllästyneenä. Korviani vihloi ikävästi tiheä haukunta. Näin Aavan pomppaavan koppinsa ovelta häkin ovelle hyppimään. Päätäni pudistellen annoin Saagan mennä avaamaan häkin oven. Ystäväni silitti varovasti Aavan pehmeää turkkia häkin raosta ja avasi sitten oven. Aava hyppäsi häkistään ja loikkasi Saagaa vasten, etutassut ystäväni jalan ympärillä. Katsoin koiraa kuin hölmöä. Mitä ihmettä se teki, tämä oli uutta pennulta. Saaga kikatti ja talutti koiranpennun päälakea.
”Aavahan on kasvanut ihan älyttömästi!” Saaga huudahti mittaillessaan pentua katseellaan. Kurtistin kulmiani ja seurasin Saagan katsetta. Minusta se oli aivan samankokoinen kuin viikkokin sitten. Hetken mietittyäni oivalsin kuitenkin, että Saaga ei ollut nähnyt Aavaa pitkään aikaan. Ehkä sille oli tullut kasvupyrähdys viikonloppuna. Kuka tietää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti