torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenteri | 1. luukku

JOULUKALENTERI_LI
Tervetuloa joulukuu! Toivottavasti saadaan tämä kuukausi etenemään nopeasti, sitä jouluahan kaikki odottavat. Ensimmäisessä luukussa käyn läpi muutaman vinkin, joista voi olla apua joulukuvia ottaessa.

105_Fotor

Kuinka onnistut saamaan koirastasi jouluaiheisia kuvia:

Yhtä hankalaa joka vuosi. Asiaa tietenkin helpottaa, jos koiralle on opetettu peruskäskyjä kuten istu tai paikka. Entäs, jos koira on itsepäinen metsästyskoira, jota ei kiinnosta istua tonttulakki päässä kameran edessä. Välillä menee hermot ja tekee mieli repiä hiukset päästä, mutta... Siihen tottuu. Jaan muutaman Helyn kohdalla toimineen vinkin, joista saattaa olla apua muillekin. Toisaalta, maalaisjärkeä hyväksi käyttäen nämä ovat varmasti jo monelle tuttuja.

• Vaihda tonttulakki johonkin helpompaan
Kaikki mikä joutuu Helyn päähän, tulee nopeasti alas. Kuvien otto helpottui suuresti, kun vaihdoin tonttulakin tilalle havukranssin.

• Juttelu ja rauhaton ympäristö
Juttelu saattaa kiinnittää koiran huomion sinuun, jolloin se katsoo kameraan päin mielenkiintoinen ilme kasvoilleen (ja pystykorvaisilla korvat pystyssä), Rauhattomalla ympäristöllä tarkoitan kauempaa kantautuvia ääniä kuten koiran haukunta, lasten äänet tai traktori. Hely kiinnittää huomionsa paremmin kauempaa kuuluviin ääniin kuin esim. minuun.
049_Fotor053_Fotor
• Jouluinen tausta
Ei koiran päälle tarvitse välttämättä laittaa mitään. Itse olen luopunut koko tonttulakista ja vaihtanut sen tilalle lyhdyt, kranssit ja värit. Tosin koko pystykorva on niin jouluisen värinen, että blogissani on ympäri vuoden joulu!

• Ota kaveri avuksi
Kuvien otto saattaa helpottua, jos keskityt itse kuvaamiseen ja annat kaverisi viihdyttää koiraa ja huolehtia, että kaikki pysyvät paikallaan.

• Tilannekuva/muokkaaminen
Eihän jouluisen kuvan tarvitse olla mikään poseerauskuva. Voit ottaa juoksevasta, leikkivästä tai vaikka syövästä koirasta kuvan ja halutessasi muokata siitä itse jouluisemman.
040_Fotor052_Fotor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti