lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukalenteri | 3. luukku

JOULUKALENTERI_LI (3)
Raju on hieman vetäytynyt syrjään tässä blogissa, mutta toivottavasti ette ole tätä tyyppiä unohtaneet. Saattaa kuitenkin olla, ettette tiedä Rajusta aivan kaikkea, joten tässä kuusi faktaa:
175_Fotor 1. Raju on tullut isäni tutulta eli aivan meidän läheltä. Rajun kehitystä olen siis seurannut aivan pienestä asti. Ensimmäisen kerran kävimme katsomassa Rajua, kun se oli viikon ikäinen.

2. Rajulle oli kaksi nimivaihtoehtoa; Raju ja Raisu. Isänä halusi jostain syystä tälläisen rajun nimen koiralle, mutta ei se tätä leppoisaa syliin tunkevaa koiraa kuvaa ollenkaan!

3. Rajulla on sen syntymästä asti ollut niskassa valkoinen mersun merkki. Merkki on aivan "puhtaan" muotoinen eikä ole muuttanut muotoaan juuri yhtään.
188_Fotor
4. Raju tuli talvella ja sai tietenkin heti koppinsa luukulle muoviläpän, estämään kylmän ilman joutumista sisälle. Raju ei innostunut tästä näköesteestä ja söi sen kymmenen sentin mittaiseksi. Myös seuraavasta läpästä se söi puolet, mutta tämä nykyinen on pysynyt ihan kohtuullisen kokoisena. Nurkkia se on hieman nakertanut, jotta kuonolle olisi hyvä reikä. Luukun syömistä yritettiin ehkäistä etikalla ja aikansa se toimikin.

5. Raju on erittäin ystävällinen. Se haukkuu aina uusille ihmisille ja eläimille, ja sen vuoksi jotkut pelkäävät koiraa. Oikeasti se on erittäin ystävällinen ja hellyydenkipeä. Se tulee aina kopista rapsuteltavaksi ja tunkee nenänsä häkin reiästä suukotettavaksi.

6. Iltaruuan aikaan koirille toimii merkkinä ruokalaatikon kolaus. Silloin alkaa tapahtua. Hely haukkuu, Hilla pysyy suht' hiljaa ja rauhassa ja Raju riekkuu. Rajulla on tapana ensin juosta häkin reunaa pitkin ja hypätä vuoron perään häkin oveen ja sitten kopin seinään. Kun ruokkija on Hillan häkin kohdalla, se painuu koppiin. Se katsoo malttamattomana kopin suulta, häntä seinään vispaten. Se pysyy kopissa siihen asti, kunnes saa luvan tulla syömään. Isä on myös yrittänyt saada Rajua istumaan viereensä ja odottamaan ennen kuin saa ottaa ruokaa. Minulla tämä ei toimi, mutta isäni on saanut sen (kai) toimimaankin!
191_Fotor

2 kommenttia: