tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri | 13. luukku

JOULUKALENTERI_LI (13)

Oikein hyvää Lucian päivää jokaisella! Tällä kertaa ei aiheeseen sopivia kuvia, vaan pieni lista asioista joita rakastan talvessa.
008_Fotor
Lumi
Se tuo talven tunnun, valoa pimeyteen sekä mahdollisuudet moneen kivaan juttuun, jota ei voi ilman lunta tehdä. Suosikki urheilulajinikin löytyvät talvilajeista. Pidän hiihdosta ja luistelusta, asioita joissa koen olevani ihan hyvä.

Hiihto
Ehdoton ykkönen urheilulajeista. Vielä mukavampaa hiihto voisi toki olla, jos kunto riittäisi pitkiin matkoihin ja ylämäkiin. Vapaalla tyylillä (luistellen) hiihto on raskaampaa kuin perinteinen, mutta sen hallitsen ja siitä pidän. En edes osaa hiihtää perinteisellä tyylillä. Vapaan tyylin monot ja suksetkin löytyy.
009_Fotor
Lapin reissu
Jokaisen hiihtoloman ykkösjuttu, liittyy myös suuresti liikuntaa. Syksyisin lähdemme vaeltamaan, talvisin hiihtämään. Näistä kahdesta hiihtoloma on mieluisempi. Odotan aina erityisesti tätä matkaa innoissani.

Myös itse lappi on jotain niin upeaa. Se on paikka, johon on aina ihana palata ja jossa on mukava olla.

Potkukelkkailu
Vaikka lunta ei paljoa olisi, jäätä riittää teillä. Tuo vähän vauhtia ja vaihtelua lenkkeihin.
010_Fotor
Pakkaset
Tuntuu ettei kukaan tykkää, mutta minäpä pidän! Kirpeä pakkanen kasvoilla aamulenkillä ja narskuva lumi kenkien alla kertovat minulle, että nyt on talvi.

Joulu ja joulun aika
Minulle vuoden kohokohta. Koko joulukuu on hienoa aikaa. Odotus, joulukalenteri, kuusen haku, herkut, ruoka, valot ja kaikki muut hienot jutut.

Takan lämpö, villasukat ja kuuma kaakao
Vaikka listasin jo aiemmin kylmät pakkaset, lämpimään on kiva palata sulattelemaan varpaat ja sormet. Pitkän lenkin jälkeen kotiin palaaminen on kuin olisi saapunut maaliin. Pääsee rojahtamaan sohvalle lämpöiseen ja juomaan jotain lämmintä.

Revontulet
Vaikka Etelä-Pohjanmaalla niitä näkyy harvoin eikä ne ole verrattavissa lapin upeisiin revontuliin, kauniita ne ovat silti. Jos jonkin asian takia valvon puoleen yöhön, ne ovat revontulet. Se revontulien esittämä näytös taivaalla on talven upeimpia asioita.
081_Fotor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti