maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulukalenteri | 12. luukku

JOULUKALENTERI_LI (12) Tässä luukussa esittelen teille mitä varusteita meidän koiriltamme löytyy. Oikeastaan mitään ylimääräistä ei löydy, vain asioita joita tarvitaan.

TUTKAPANNAT

Aloitetaan GPS-pannoista, sillä ne sattuvat syystä tai toisesta olemaan metsästyskoirien tarpeellisin ja käytetyin varuste. Pantoja meiltä löytyy kaksi, Rajulle ja Hillalla kummallekin oma. Helylle ei erikseen pantaa ole, mutta silloin harvoin, kun Helyllä on panta, se lainaa jompaa kumpaa noista kahdesta. Ihan rehellisesti sanottuna, en tiedä näistä pannoista yhtään mitään.
020_Fotor
KAULAPANNAT

GPS-pannoista on hyvä siirtyä tavallisiin kaulapantoihin, joita meiltä muutama löytyy. Helyn panta on jo neljän vuoden takaa, mutta pysynyt todella hyvännäköisenä. Se ei ole kulunut yhtään, vaan pitänyt hyvän nahkansa ja jopa heijastin on pysynyt paikoillaan. Onnistuin tosin kadottamaan sen muutama viikko sitten eikä minulla ole minkäänlaista hajua sen olinpaikasta!

Loput kaulapannat on puolikuristavia eli osa pannasta on ketjua. Näitä kaulapantoja löytyy kolme, joita koirat käyttävät vähän vaihtelevasti.
126_Fotor
VALJAAT

Tällä hetkellä käytössä ovat Hurtan Y-malliset valjaat. Eivät aivan täydellisesti sovi Helylle, mutta hoitavat hommansa. Valjaita olen viime aikoina käyttänyt enemmän, vaikka kaulapanta onkin helpompi ja laitan sen koiralle mieluummin.
121_Fotor
TALUTUSHIHNAT

Löysin kaiken kaikkiaan kuusi talutushihnaa, joista itse käytän kolmea. Flexi on ollut käytetyin lenkeillä ja kuvatessa sitten käytän hihnaa numero 5 ja joskus käyttöön pääsee myös heijastimella ja kuminauhalla varustettu musta hihna numero 6. Metsällä isäni ja pikkuveljeni käyttävät taskuun mahtuvia ohuita hihnoja, jotka näkyvät kuvassa numeroilla 2,3 ja 4.
118_Fotor
HARJAT

Harjoja meiltä löytyy vain kaksi kappaletta. Ajokoirat eivät harjausta kaipaa, joten kaksi harjaa on ihan riittävät yhdelle pystykorvalle. Vanhempi karsta on ollut meillä jo monen vuoden ajan, mutta en ole koskaan pitänyt siitä. Se repii harjatessa eikä Hely pidä siitä yhtään. Sen sijaan uudempi harja on pitkäpiikkinen eikä revi karvoja. Sillä lähtee huonosti paikoista, joissa on lyhyempi karva, mutta muuten se on ihan hyvä.
125_Fotor_Fotor
HEIJASTINLIIVI

Myönnettäköön ettei minulla ole mitään tietoa, missä heijastinliivi tällä hetkellä matkaa. Minulla on tapana jättää koirien tavaroita vähän sinne sun tänne. Heijastinliivi on ollut todella vähäisessä käytössä jo ihan sen takia, että en lenkkeile lähes koskaan pimeällä. Lisäksi Helyn pannasta ja valjaista löytyy heijastinta, itsekin puen pimeällä liivin päälleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti