maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenteri | 5. luukku

JOULUKALENTERI_LI (5)
Valokuvieni matka blogiin:
Kuvan tallennuttua muistikortille, se käy lyhyen matkan, ennen kuin lopulta päätyy tänne blogiin. Ihan ensimmäisenä on kuvien siirto tietokoneelleni, tai oikeastaan kovalevylle. Muistin säästämiseksi olen jo pitkään siirtänyt kuviani koneen sijaan kovalevylle. Paljon parempi vaihtoehto, kunhan muistaa kuljettaa kovalevyä mukana kodin ja asuntolan välillä.

Kuvia siirtäessäni, poistatan kuvat heti myös muistikortilta viemästä tilaa. Kamerassani on kyllä kaksi muistikorttia, mutta en näe minkäänlaista järkevää syytä pitää niitä sekä kameran muistikortilla että kovalevyllä.

Tapa, joka minun olisi todellakin syytä opetella, on pilalle menneiden kuvien poisto. Kamerasta en vaivaudu kuin selaamaan kaikki kuvat läpi, koneella ne vain jäävät. Tätä olen jo pitkään yrittänyt opetella, mutta hieman kaipaan vielä harjoitusta!
Näyttökuva (8) Näyttökuva (9)
Sitten siirrytään vaiheeseen, joka on välillä mukavaa, välillä turhauttavaa ja se on kuvien muokkaus. Kuvien muokkaukseen minulla ei ole mitään ihmeellistä sovellusta, sillä kaikki mitä olen tähän asti tarvinnut, löytyy sovelluksesta jonka nimi on Fotor.

Kuvansuoristus, rajaus, valotus, kirkkaus, värikylläisyys, kontrasti ja kuvan terävöitys. Siinä lista asioista, joita kuviini teen. Vähän vaihtelevasti joko kaikkia tai vain muutamaa asiaa, kuvasta riippuen. Terävöinnin otin mukaan vasta vähän aikaa sitten.

Kuvan muokkauksen jälkeen tallennan sen Fotorin alakansioon, johon olen järjestellyt kuvat aiheittain. Sieltä löytyy mm. jokaiselle koiralle oma kuvakansionsa, auringonlaskut ja pesäpallo kuvien kansiot. Nämä kuvat tallentuvat koneen omaan muistiin. Nekin vähät kuvat voisin poistaa, sillä lisään jokaisen muokkaamani kuvan Flickriin, joka ei vie koneeni tilaa, koska se on netissä.
Näyttökuva (10) Näyttökuva (11)
Flickr on helppokäyttöinen, jopa sellaiselle jonka englanti ei kiitettäviä kerää (heh). Se ei saa kuin kiitostani. Flickrin kautta lisään blogiinkin kuvani, sillä niiden laatu pysyy samanlaisena, toisin kuin suoraan bloggerin kautta lisättäessä.

Instagramiin kameralla otetut kuvat päätyvät samaa kautta. Puhelimestani löytyy Flickrin sovellus, josta sitten tallennan kuvat puhelimelleni ja laitan instagramiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti