keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulukalenteri | 7. luukku

JOULUKALENTERI_LI (7)
Neljän päivän miniloma loppui ja paluu koulun penkille koittaa. Onneksi vain kolmeksi päiväksi, sitten taas viikonlopuksi kotiin.

Jotkin asiat ovat sellaisia, jotka kannattaa opetella ulkoa. Valokuvaukseenkin liittyy muutama asia ja omaan takaraivooni ne ovat hyvin iskostuneet. En ole asiantuntija, enkä sano, että teidän pitäisi näitä noudattaa. Itse vain olen saanut näillä vinkeillä kehitystä aikaan.
DSC_2262_FotorDSC_2236_Fotor
Muista tarkennus
Itselle ja monelle muullekin varmasti aivan päivänselvä. Suuresti hämmästyinkin, kun opettajamme eräällä tunnilla muistutti meitä tarkennuksesta ja kuinka tärkeä juttu se on. Oikeassa hän onkin, totta kai kuvaan kiinnittää huomiota, jos se ei ole tarkka.

Kuva silmien tasolta tai hieman ali
Kuvakulmiin ei niinkään ole sääntöjä. Ihmistä tai eläintä kuvattaessa kohde näyttää alistuvalta ja pieneltä ylhäältä kuvattaessa, vahvalta ja uhkaavalta alhaalta kuvattaessa. Parhaimmat kuvani olen koirasta ottanut, kun kamera on silmien tai kuonon tasolla. Tietenkin jotkin kohteet vaativat toisenlaista kuvakulmaa, enkä minäkään aina silmien tasolta kuvaa.

Suora-horisontti 076_Fotor Horisontti suorassa
Tämän kanssa olen vähän liiankin tarkka. Erityisesti horisonttiviivan näkyessä selvästi, pyrin saamaan kuvan suoraan tai muokkaamaan sen jälkikäteen. Sumeana taustalla erottuva vino horisonttikin erottuu hyvin ja osuu välillä ikävästi silmään.

Älä luota liikaa kuvanmuokkaukseen
Kuvanmuokkauksella saa paljon aikaan, mutta ei silläkään pysty korjaamaan kuvasta alkuperäisen näköistä. Siksi olisi tärkeää säätää oikeat asetukset jo kuvaa ottaessa.

Käytä manuaaliasetuksia
Saat suuri sellaisia kuin haluat. Automaattiasetusilla kamera pyrkii saamaan valoisan kuvan hämärässäkin, manuaalilla voit itse säätää kuvasta juuri sellaisen kuin haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti