maanantai 4. tammikuuta 2016

Näin syntyi joulutarina

Heips! Kuvankaappausten avulla selitän teille miten sain tekstiä aikaseksi. Postaus tehty 23. joulukuuta, mutta vasta nyt julkaisen.


1. Työpisteeni kaikille blogijutuille. Oma, tuttu ja turvallinen kannettavani. Jossain vaiheessa joulukuuta laitoin myös itselleni muistutuslapun kalenterin luukuista.


2. Sitten kaikki alkoi tietenkin tältä näytöltä, tietokoneen avattuani. Alhaalta voi nähdä kaikki avaamani ohjelmat mitä tähän postaukseen tarvitsin. Yksi sieltä puuttuu, sen avaamme myöhemmin.


3. Spotify on minulla aina auki vaikken musiikkia kuuntelisikaan. Tarinaa kirjoittaessani taustalla soivat joululaulut. Välillä laitoin kaiken musiikin pois, jos piti keskittyä kunnolla. Pari kertaa laitoin myös youtubesta musiikkia.


4. Vasemmasta alakulmasta aukaisin tuon "käynnistä"-sivun ja sieltä valitsin OpenOfficen, johon kirjoitin koko tarinan. Sinne on helppo kirjoittaa ja tekstiä saa muokattua juuri sellaiseksi millasen siitä haluaa.


5. Tähän tarina alkoi tulvia, välillä aktiivisemmin, joskus vähemmän aktiivisemmin. Pari viimeistä luukkua tarinasta teki tiukkaa, kun mitään ei meinannut keksiä eikä oikein huvittanutkaan. Kuitenkin jokainen luukku tuli ajallaan, iso peukku minulle!


6. Kun tarvitsin esim. päivän 23 pätkän, kopioin sen OpenOfficesta...


7. ... ja liitin blogitekstiin. Blogissa vielä tasasin tekstin, laitoin kuvan, tunnisteet ja mahdollisesti vähän tekstiä kuvan alle. Tarinanpätkän ylle kirjoitin vielä päivämäärän. Tällä yritin viestittää sitä, että päähenkilö tavallaan kirjoitti tekstiä päiväkirjaan. Lopuksi vielä julkaisin tekstin ja te luitte sen! Kiitos kaikille tarinaa lukeneille, oli mukava lukea kommenttejanne :).

2 kommenttia: