sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Aurinkoinen aamupäivä




Kymmenen aikaan otin itseäni niskasta kiinni ja rohkeasti astuin -20 asteen pakkaseen. Onneksi pakkaset ovat vain pukeutumiskysymyksiä. Villasukat jalkaan ja fleecetakki niskaan, menoksi vaan! Hely lähti innoissaan mukaan, kuten aina. Siitä vasta koiran riemu repesi, kun irrotin flexin lukon kaulapannasta.

Unohdin koiran herkut kotiin, mutta totesin ettei niitä tarvitsekaan. Hely meni omia polkujaan, mutta tuntui silti ottavan koko ajan kontaktia minuun. Se lähti perääni, jos menin montakymmentä metriä sen edellä ja tuli silloin tällöin käskystä luokse/samaan suuntaan. KUNNES... Ystävämme riistavietti ja hiiret saapuivat kuvioihin. Se siitä tottelevaisesta koirasta sitten. Lopulta jouduin lähteä hakemaan Helyä pellolta, onneksi se lähti vastaan. Toista kertaa tämä ei enää toiminutkaan, vaan jouduin "syöksyä" Helyn kiinni. Loppumatkan se pysyikin hihnan päässä.

Tänään oli kaunis, aurinkoinen päivä ja hyvän pukeutumisen vuoksi mukava pakkanen. Oli kiva pitkästä aikaa kierrellä tuttuja peltojakin. Loppujen lopuksi Helykin käyttäytyi ihan hyvin (jos miinustetaan tottelevaisuusongelmat)








Blogger pilasi kuvien laadun, pahoitteluni siitä

8 kommenttia:

  1. Siis VAU, mitä kuvia! Ja aina niin ihana Hely <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia! <3 miten ootte muuten opettanut Helyn pysymään vapaana, vaikka sillä on riistaviettiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helyä ei ole opetettu mitenkään. Suomenpystykorva on metsälläkin sellainen, että pysyy suht' lähellä koko ajan. Lisäksi uskollisuus omistajaa kohtaan vain vahvistaa lähellä pysymistä. Hely myös tunnistaa nimensä ja tulee kutsusta luo, kunhan ei tule mitään riistaa vastaan. Kyllä se riistavietti voittaa, jos jotain houkuttelevaa on tarjolla! :)

      Poista
  3. Täälläkin riistavietti iski tänään.. 10 metrin liina oli perässä, mutta en kerännyt napata kiinni ennen kuin koira oli mennyttä -lähti aika lujaa :D onneksi sain liinan päästä juoksemalla kiinni, sen jälkeen kun tupsu oli pienen karkukierroksen juossut.

    Huippuja kuvia! Jos bloggerin kanssa menee hermot, niin flickrin kautta saa kuvat laadukkaina. Itse laitan sitä kautta, eikä se juurikaan tuo lisää työtä :) flickriin kun lisää kuvat, ne saa sieltä blogiin ja kun laittaa kännykkään flickrin sovelluksen niin kuvat tulee samalla automaattisesti sinne. Sieltä ne voi sitten halutessaan tallentaa kännykän muistiin kätevästi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, metsästyskoira on aina metsästyskoira. Ei siitä mihinkään pääse :D

      Kiitos kehuista ja vinkistä! Pitääkin perehtyä tuohon, kuulostaa helpolta ja kätevältä :)

      Poista
  4. Uusi lukija täällä moi! Olen itseasiassa blogini linkittänyt linkitä blogisi -postaukseesi, muutta kadotin välissä osoitteesi enkä päässyt lukijksi itteeni laittamaan. Mutta nyt se on hoidettu :D sitähän mie kans tässä, että ntllä on komeita kuvia! Suomenpystäri ja talvi on vaan niin nättiyhistelmä.
    Laura ja pieni koti maalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, että tulit kommentoimaan uudestaan, jäin harmittelemaan kadonnutta linkkiä. Blogisi kuulosti niin kivalta ja vihdoin pääsen katsomaan! Kiitos! :)

      Poista