keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Stressaantunut koira

DSC_9337 Hillan tulon jälkeen Hely on ollut todella jännittynyt ja stressaantunut. Se ei ehkä näytä sitä kovin selvästi, mutta kyllä sen koirasta silti näkee. Hely tarkkailee jatkuvasti mitä naapurihäkissä tapahtuu ja se jopa viettää suurimman osan ajastaan pihalla. Ennen Hillan tuloa Hely tykkäsi maata kopin luukulla ja järsiä ikivanhoja hirvenluita. Nyt Helyn makuupaikka on vaihtunut häkin oven eteen.

Tilanne on kuitenkin parantunut huomattavasti sunnuntaista. Sunnuntaina Hely vain haukkui, vinkui ja kulki häkin viertä tarkkaillen koiranpentua. Edelleenkin se haukkuu Hillalle, mutta vähemmän kuitenkin. Helyn on vaikeampi hyväksyä Hillaa kuin Rajua aikoinaan, mikä on ihan ymmärrettävää sillä Hilla on kuitenkin narttukoira.

Helyn jännittyneisyys näkyy myös häkin ulkopuolella. Kuvaaminen on erittäin hankalaa, kun Hilla vinkuu häkissä ja Hely kuuntelee ainoastaan sitä. Siispä postauksen kuvatkaan eivät ole parhaita ottamiani. Pitäisi tehdä kodin ulkopuolelle kunnon kuvausreissu, niin voisi tulla vähän onnistuneempia otoksia. Tällä hetkellä Helyn pitäminen vapaana pihassa ei tule kysymykseenkään, sillä se olisi heti koirahäkeillä. Itsessään se, että Hely on Hillan luona, ei haittaa mitään. Mutta Hely ei tyydy vain haukkumaan ja tarkkailemaan pentua, vaan se saattaa myös mennä iholle eli siis purra.

Helyn ja Rajun välit ovat ihan ennallaan. Vähän itseä harmittaa, että ne eivät ole enää häkkinaapureita, koska Hely olisi saanut Rajusta enemmän seuraa ja viihdykettä. Ei voi kuitenkaan mitään, ja ehkä nuo neidit vielä ystävystyvätkin, ken tietää.

Ennen Hillan tuloa pelkäsin, että muut koirat jäävät ihan varjoon. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Rapsuttelen ensin hetken Helyä ja Rajua, vaikka Hilla kuinka vinkuisi häkissään. Vasta sen jälkeen menen huomionkipeän koiranpennun luo. Helyn lenkitkään eivät ole jääneet yhtään vähemmällä Hillan takia, vaan liiallisen lämmön. Nekin tosin loppuvat pian, joten kohta taas päästään Helyn kanssa lenkkeilemään!
DSC_9351 DSC_9359
Jotkut "huolestuivat" blogin muutoksesta, että jääkö Hely nyt vähemmälle huomiolle. Hely ei jää yhtään vähemmälle huomiolle, postauksia tulee vain enemmän Rajusta ja Hillasta. Tämän uudistuksen tarkoitus on tuoda lisää sisältöä blogiin, ei jättää pystykorvaa pois. Hely on kuitenkin minulle edelleenkin se "ykköskoira"!

4 kommenttia:

  1. Meillekin tuli juuri perjantaina uusi koiranpentu, ja Turolla oli ihan samoja "oireita". Ne ovat kuitenkin onneksi vähentyneet, ja toivottavasti Hely tulee pian paremmalle mielelle!😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea teille uudesta koirasta! Eiköhän Helykin tästä piristy ajan kanssa :)

      Poista
  2. Mikset vaihda Hillan ja Rajun tarhoja niin että Raju ja Hely olisivat naapureita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotta Hely tottuisi Hillaan paremmin. Lisäksi Hillalla on turvallisempi olo, kun molemmilla puolilla on koira.

      Poista