keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Meidän koirahäkeissä on laatat koska...

... olemme todenneet ne hyväksi ratkaisuksi.
DSC_0235
Tuo ei riitä anonyymeille kritisoijille, jotka tulevat valittamaan miten meidän koirahäkeissämme on vääränlainen pohja. Vääränlainen pohja, sinun mielestäsi. Tässä postauksessa kerron mahdollisimman kattavasti (ja viimeisen kerran), miksi meillä ei ole hiekkapohjaa.

Koirien häkit on rakennettu vuonna 2001, kun muutimme nykyiseen taloomme. Metsänrantaan kohosi kaksi häkkiä ja kolmannen häkin kohdalle jäi vain koppi ja kettinki. Myöhemmin, kun Hely tuli 2008, siihenkin tehtiin häkki.

Vaikka kahdessa koirahäkissämme nykyään on laatat, eivät nekään ole siellä aina olleet. Joskus niissäkin oli vain hiekkapohja. En muista siitä ajasta mitään, mutta muistan kun eräs päivä tulimme kotiin ja edesmenneet koiramme rähisivät keskenään toisessa häkissä. Häkkien välissä oli vain suuri kolo, josta pystykorvamme oli kaivautunut ali. Se sai isäni laatoittamaan häkit.

Niitä ei sen jälkeen ole irroteltu, mutta eipä tosin kolmanteen häkkiin niitä ole laitettukaan. Meille on se ja sama, onko häkeissä laatat vai ei. En arvostele hiekkapohjaisia häkkejä enkä näe syytä miksen voisi omaakin koiraa sellaisessa pitää. Paitsi että minähän pidän. Helyllä toimii hiekkapohjainen häkki, mutta esim. Humun kanssa oli vähän ongelmia kaivamisen kanssa. Nykyiset koiramme pärjäisivät loistavasti ilman laattoja, mutta emme näe mitään syytä ottaa laattoja pois.

Laatat eivät haittaa koiria. Ne tykkäävät makoilla viileillä laatoilla hellekeleillä. Helykin istuskelee usein niillä kahdella laatalla, jotka sen häkin nurkasta löytyvät. Lisäksi häkit on helppo siivota ja pitää siistinä. Painepesurilla saa koko häkin putipuhtaaksi!
DSC_0340 Nyt päästään siihen syyhyn, minkä uskon olevan suurin vastustaja ihmisille. Tassujen kärsiminen, kuluminen, halkeilu yms. Myönnän, erityisesti Rajulla tassut ovat halkeilleet. Helyllä ei yhtään, Hillasta ei vielä tietoa. Rajun tassujen halkeilu ei kuitenkaan välttämättä liity ainoastaan laattoihin. Myönnän, nekin kuluttavat tassunpohjia. Mutta niin kuluttaa myös metsän tai tien pohja, mikä vain missä se kulkee. Sen vuoksi, että ne ovat jatkuvasti niin kuivat.

Laatat eivät ole siis ainoa syy siihen, miksi koirien tassut ovat kärsineet. Mikä tahansa pohja kuluttaa tassuja, samoin eri harrastukset aina metsästyksestä agilityyn saakka. Kaikki on kuitenkin kiinni siitä, miten huollat koirasi tassut. Nekin tarvitsevat hoitoa.

Asian puiminen on oikeasti alkanut pikku hiljaa tympimään. En tarvitse negatiivisia kommentteja häkkiemme pohjasta, se on meidän ratkaisumme ja sillä siisti. Jos sinua ärsyttää asia, sitten ärsyttää. Tee sinä toisin, jos tämä on mielestäsi väärä ratkaisu. Ja jos jotain kysyttävää tai kritisoitavaa vielä mieleesi juolahti, kysy se TÄMÄN postauksen kommenteissa. Kiitos ja anteeksi. :)
DSC_0249

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvät perustelut siihen minkä koette itse koirillenne parhaaksi. Jokaisella asialla on AINA valoisat ja pimeät puolensa. Pystyn hyvin samaistumaan siihen, että hiekkapohja antaa periksi kun koira haluaa kaivaa.
    Meillä häkki upotettiin syvälle maahan, koska tiesimme että Manta saattaa tiettyinä jaksoina muuttua haukkuvaksi kaivuriksi! :D
    Mutta jos häkit on rakennettu aikaisemmin, vaatisi työtä upottaa ne maahan myöhemmin. Kova pinta tosiaan kuluttaa tassuja hieman enemmän, mutta oikella hoidolla ne pysyvät samanlaisina kuin muissakin oloissa. :)
    Tästä kirjoituksestasi tuli mieleen, että voisin kirjoittaa itsekkin asiasta sillä meillä on ollut Mantan aikana kahdenlaisia häkkejä ja niiden pohjia. :)
    Jokainen tehköön niin mikä on koirille koettu parhaaksi, se on tärkeintä (ja siinä sivussa ihmisen työn helpotus)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa häkin upottamisessa maahan on tosiaan aina työnsä. Eikä metsäinen maasto helpota asiaa ollenkaan. Tämä on koettu meille parhaimmaksi ratkaisuksi ja kuten sanoit, jokainen tekee minkä parhaaksi (koiralle) näkee. Ja tee ihmeessä postaus, lukisin mielelläni! :)

      Poista