tiistai 10. tammikuuta 2017

Tammikuun ensimmäinen viikonloppu

005_Fotor
Viimeinen lomaviikko päättyi monien onnistumisien, hymyjen ja ilon saattelemana. Koirilla kaikki erittäin hyvin, Hely on päässyt kaksi kertaa tämän viikon aikana vapaasti pitämään hauskaa ja ajokoirillakin on onnistanut.
006_Fotor
Pakkaset hellittivät loppiaisen jälkeen joten ajokoirat pääsivät metsälle. Oli niille intoa ja virtaa jo kertynytkin, onneksi käyttivät sen fiksusti hyödykseen. Raju aloitti lauantaina monen tunnin ketun ajolla haukun kanssa. Jossain vaiheessa Hilla laitettiin Rajun tilalle ajamaan ja lopulta Hillan ensimmäinen kettu saatiin ammuttuakin. Kyllä Hillalle on kehuja kertynyt, eikä Rajullakaan huonosti mennyt.

Sunnuntaina meni myöskin hyvin. Raju aloitti ketun ajolla, mutta joutui pettymään pahemman kerran, kun Hilla laitettiin sen tilalle. Hilla sitten ajoikin pitkän matkaa, kaksi tuntia haukulla. Raju pääsi vielä jatkamaan Hillan työtä lopussa, joten ei se joutunut vain autossa istua pettyneenä. Molemmat koirat ajoivat hyvin ja vieläpä haukun kanssa. Raju ei aina päästä haukahdustakaan, joten hyvä juttu, kun se edes joskus haukkuu.
008_Fotor 036_Fotor

4 kommenttia:

  1. Miksi ajokilla kettua ? Miksi ette osta kettukoiraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen anonyymin kanssa hieman samalla kannalla. Suomenajokoira on alkujaan jalostettu jäniksen metsästykseen ja onkin ollut parhaimpia jäniskoirarotuja mitä suomessa on. Miksi lähdetään jalostamaan hyvää jäniskoiraa kettupuolelle kun maailmasta löytyy rotujakin, jotka on jalostettu ketulle erikseen, kuten amerikankettukoira ja venäjänajokoira esimerkkinä. Pitääkö mennä vaikeimman kautta ja lähteä alkuperäistä jäniskoirarotua jalostamaan ketuille.

      Nykyään huomaa, ettei mistään tunnu enää saamaan hyväsukuista, juurikin jänislinjaista ajokoiraa. Kun kaikki ovat kettulinjaisia. Tämä ehkä jopa alkaa raivostuttamaan pienesti. Mitä ihmiset oikein ajattelee. Kohta ei ole enää yhtään hyvää jänistä ajavaa rotua. Mitä sitten. Aletaankos jalostamaan amerikankettukoirasta amerikanjäniskoira? Samahan se on sitten alkaa jalostamaan karjalankarhukoira ketuille tässä samalla.

      Jokaisella on oma mielipide, ja tämä on mun mielipide asiasta, enkä näe järkevänä jalostaa suomenajokoiraa ketuille. Enkä tarkoita, että olisin jotenkin näiden kannattajia vastaan. En vain pysty käsittämään enkä näe järjen pilkkua asiassa. Pitää jonkun perustella, ja kunnolla, mikä on järki tässä jalostuksessa. Tottakai rodut muuttuvat jalostuksen yhteydessä, mutta tässä tahallisessa jalostuksessa en näe mitään hyvää.

      Jos tästä joku herneensä nokkaan vetää, niin muistutan vain että jokaisella saa ja pitää olla oma mielipide asiaan. Itse en hyväksy, en tykkää enkä näe järkevänä. Vielä kerran, en tarkoita, että nyt kaikki kettulinjaiset ajokit pitäisi laittaa monttuun, tai että ne ovat hirveitä koiria. Ei. En hae tällä sitä, vaan haluaisin kunnon syyt sille miksi tätä tehdään. Koskaan en tule asiaa kuitenkaan hyväksymään, mutta jos ihmiset näkevät tämän "trendin" niin hienona, niin selvä sitten. Eipä tarvii itkeä sitten kun ajokit eivät enää jänistä aja ollenkaan, eikä oo enää jänistä ajavaa rotua. Olen puhunut. :')

      Poista
    2. Anonyymille: Meillä on kaksi kettukoiraa, Hilla vieläpä "oikeanlaisesta" suvustakin.

      Poista
    3. Venla L: Taidan kirjoittaa samantien aiheesta oman postauksen :)

      Poista