tiistai 31. toukokuuta 2016

Tarinan aika; "Kun Raju katosi"

Raju tuli meille 2013 helmikuussa, joskus hiihtoloman jälkeen. Aika jolloin kyseinen katoaminen tapahtui, oli saman vuoden keväällä, eli Raju oli vielä todella pieni. Isä lähti metsään kävelemään ja katselemaan "tiluksia" Raju mukanaan. Silloin koiralla oli kaulassa ainoastaan kaulapanta.
055 070
Raju oli vielä niin pieni ettei tietenkään lähtenyt isän luota kovin kauaksi ja kulki koko ajan tämän perässä. Jossain vaiheessa koiran mielenkiinto siirtyi isästäni johon kulhoon/astiaan, jonka sen maasta bongasi. Isä jatkoi matkaa luullen, että pian se sielä pinkoo perään. Ilmeisesti Rajun huomio oli kiinnittynyt niin intensiivisesti muuhun, eikä se hoksannut lähteäkään perään. Kun sen mielenkiinto astiaan lopahti, ei isää enää ollutkaan näkyvillä. Luultavasti siinä vaiheessa se hätääntyi ja lähti johonkin, sillä kun isä huomasi koiran jääneen taaksepäin ja palasi takaisin, pentua ei näkynyt missään.
008
058

Lopulta siinä kävi niin, etteivät kumpikaan löytäneet toisiaan. Isä soitti äidilleni, jonka kanssa lähdimme myös Rajua etsimään. Huoli kasvoi jatkuvasti, sillä Raju oli oikeasti vielä niin pieni ja avuton, eikä se millään osaisi yksin kotiin, kuten esimerkiksi Hely. Äitini oli jonkin ajan etsimisen jälkeen aivan varma, että Raju oli tipahtanut syvään ojaan yms. josta se ei pääsisi ylös, eikä sitä löydettäisi sieltä. Isä kuitenkin sanoi, että hän ei luovuttaisi ennen kuin koira löytyy. Niin siinä kävikin, hän ei ennen koiran löytymistä lopettanut.

Isä kyseli katoamispaikan lähistöllä asuvilta ihmisiltä ovatko he koiraa nähneet. Joku sanoi, että irti oleva koira oli heidän kanssaan kulkenut vähän aikaa, mutta ulkonäkö ei täsmännyt. Myöhemmin olemme miettineet, että koira oli ehkä sittenkin Raju.

Lopulta tilanne selvisi niin, että isäni kaverille soitti eräs lähistöllä asuva ihminen joka pennun otti kiinni. Isä haki koiran sitten kotiin ja huoli purkautui. Sen jälkeen ei Rajua ole irti päästetty ilman tutkapantaa, mikä nyt tietenkään tällä hetkellä ei olisi edes mahdollista. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

065 Mielessäni pyörii eräs toinenkin tarina, liittyen Rajuun ja karkaamiseen. Kiinnostaisiko teitä kuulla sekin? Kiitokset myös Hannalle, jolta tämän idean nappasin :)

4 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaa ja kiva postaus😊T:_raipeliini_

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla, ehkä se kesän aikana ilmestyy blogiin :)

      Poista
  2. Onneksi Raju löytyi ! Tuo on ihan kamalaa, jos pieni pentu vaan katoaa :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, paljon olisi menettänyt jos tuota ei olisi löytynyt :/

      Poista