maanantai 23. toukokuuta 2016

Sunnuntaiajelulla

001 004 Eilen aamulla päätettiin äitini kanssa lähteä hänen kymmenennelle laavulleen, minulle se oli yhdeksäs. Yksitoista kilometriä autolla oli heti eieiei, pyörät alle ja menoksi!

Menomatka meni ihan Helyn rauhalliseen tahtiin, tulomatka sitten vielä hitaampaa, kun aurinko alkoi porottamaan ihan kunnolla. Lämpimät ilmat ovat ihan kivoja, mutta koiralle se ei tuottanut muuta kuin väsymystä.

023 025 035 Ihan laavulle asti ei päässyt pyörällä, vaan joitakin satoja metrejä kävelimme polkua pitkin. Siellä oli iloksemme saavillinen sadevettä, josta sai koiralle kylmää vettä juotavaksi. Hely pääsi varjoon lepäilemään veden kera.

Nuotion teko on aina suuri riski tähän aikaan vuodesta, mutta tuolla laavulla oli erittäin hyvä kolo tehty nuotiota varten. Jos tiedättä mikä on betoninen kaivonrengas, niin tiedätte millainen nuotiopaikka oli. Jos ette, niin googlettamalla löytää hyvin.

Sytytimme pienen nuotion, paistoimme makkarat ja söimme kera salaatin. Makkara ei ollut parasta syömääni, mutta koiralle kelpasi. Paitsi että, mikä tuolla nyt ei kelpaisi?

Istuskelimme, sähläsimme ja kuvasimme paahtavassa auringonpaisteessa hetken aikaa, kunnes pakkasimme tavaramme ja lähdimme hitaalle kotimatkalle. Kotona koira laittoikin maate väsyttävän ja lämpimän retken päätteeksi. 043 061 075

2 kommenttia:

  1. Tää haaste on kyllä hauska ja kiva seurata täällä blogissa miten edistytte! Ja suloinen tuo kolmanneksi viimeinen kuva :) Ehkä vois itekin käydä etsimässä, mitä laavuja täältä päin löytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä on kyllä osoittautunut kivaksi haasteeksi, vaikka en kaikkia laavureissuja tänne kirjoitakaan. Ja käy ihmeessä, tämä on oikein mukavaa tekemistä! :)

      Poista