sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Iloinen pyöreähkön karvakasan omistaja

25022009(001)25022009(002) 25022009(003) 

Kuvat on otettu tietääkseni vuonna 2008 tai 2009 isäni pienellä mökillä keskellä ei mitään (eli keskellä metsää). En ole monta kertaa tuolla käynyt, sillä sinne pääsee nopeiten ja helpoiten talvelle latua pitkin ja kilometrejä kertyy n. seitsemän + saman verran takaisin.

Tänään otin itseäni "niskasta kiinni" ja lähdin taas kohti mökkiä. Hely ja pikkuveljeni roikkuivat matkassa mukana, vai olinko se minä joka roikuin mukana... Perinteinen hiihto ei ole todellakaan minun lajini ja hiihto näyttikin aika räpiköinniltä. Hely ainakin oli innoissaan ja juoksi edellämme. Varsinkin loppumatka meni hyvin, alkumatkasta taas tuli pieni mutka matkaan. Toinen pystykorva nimittäin tepsutteli omistajansa kanssa vastaan. Muuten tilanne olisi mennyt ihan ok, mutta Hely oli juuri silloin vapaana. Loppujen lopuksi se meni kuitenkin aika kivuttomasti, vastaantuleva hiihtäjä piti Helyn loitolla koirastaan sen aikaa, että ehdimme paikalle. Pikkuveljeni, joka paikalla ehti ensimmäisenä, otti Helyn syliinsä ja sain napsauttaa hihnan lukon koiran kaulapantaan. Tapaturmilta vältytty!

Kun Hely hetken kuluttua unohti toisen koiran, päästin sen uudelleen irti ja matka jatkui taas hyvin. Ennen hiihtämään lähtöä kauhistelin miten Hely tottelee minua, sillä unohdin herkut kotiin. Kaikki meni siltä osin kuitenkin todella hyvin, annoin neidin mennä omia polkujaan, sillä aina jossain vaiheessa se kiiti ohitseni kuin pikajuna. Koira teki siis kulkemisen mahdollisimman helpoksi itselleen ja kipitti latua pitkin. Onneksi se ei kuitenkaan paina niin paljoa, että olisi ladut pilannut. Kutsuttaessa Hely totteli hyvin (paitsi silloin kun toinen koira tuli vastaan...) 

020032

Lomalle aikana koiranruokkijamme oli hoitanut hommansa hyvin. Raju ei liho niinkään helposti, mutta voi kauhistus tuo pystykorvainen. Onneksi sen mahan ympärille ei ole montaa kiloa kertynyt ja ne saa nopeasti lähtemään liikunnalla.

Älkää kauhistuko Helyn järkyttävästä karvanlähdöstä. Tarkoitus oli harjata se eilen lenkin jälkeen, mutta se sitten jäi. Tänään olin niin väsynyt, että juotin vain koiran ja päästin sen häkkiinsä. Tälläinen oli viimeinen hiihtolomapäivämme. Oli mukavaa viettää päivä Helyn kanssa, kun en voinut olla sen kanssa muuten viikolla.

033034 043 045 048 053 056 060 066 069

2 kommenttia:

  1. Voi juku tota karvanlähtöä, naurahdin vähän, Hely-raukka :D

    VastaaPoista