perjantai 20. marraskuuta 2015

Haaste vastaanotettu!



Kiitos Hannalle haasteesta! Haasteen tarkoitus on vastata yhteentoista kysymykseen, keksiä 11 uutta kysymystä ja haastaa 11 blogia. Olen surkea keksimään kysymyksiä, joten pahoitteluni, en aio keksiä kysymyksiä. Enkä myöskään haastaa blogeja, jokainen tehkööt jos siltä tuntuu!

Kysymyksiin!

1. Mitkä rodut ovat mielestäsi sairaita?
Kaikki "lyttykuonot". Näyttävätkin heti sairailta. Ei mitenkään pahalla tällaisen koiran omistajalle, tämä on oma mielipiteeni.
2. Mitä mieltä olet metsästämisestä tai ylipäätään metsästyskoirista?
Metsästyksestä ollaan kahta mieltä, osan mielestä se on väärin, muiden mielestä oikein. Minusta se on oikein, ampuminen on vain pieni osa metsästystä. Ja miettikääpä, jos metsästys loppuisi kokonaan, mm. hirvikolareiden väärä nousisi ihan järjettömästi. Kuten myös muiden riistaeläinten määrä nousisi liikaa.
Metsästyskoirat taas ovat koiria muiden joukossa. Ne ovat aivan samanlaisia kuin muutkin koirat, niillä vain on riistavietti ja harrastuksena (tai työnä) metsästys. Hienoja koiria!
3. Miksi bloggaat?
Ensimmäisessä blogissa halusin jakaa kuvia ja kuulumisia, mutta tätä blogia perustaessani päätin, että pääteemana tulee vahvasti olemaan suomenpystykorva. Halusin jakaa omia kokomuksiani ja mielipiteitäni rodusta. Tietenkin haluan myös kertoa Helyn ja minun kuulumisiani päiväkirja-tyyppisesti.
4. Ketkä ovat lempibloggaajat?
On vaikea sanoa lemppareita, koska pidän kaikista blogeista jollain tapaa. Se mikä saattaa toisesta "puuttua", on toisessa. Suomenpystykorvasta kertova Punaisen pystykorvan blogi on kuitenkin yksi mieluisimmista. Uusimpiin tuttavuuksiin olen kuitenkin vasta tutustumassa, joten joku voisi kysyä tätä parin kuukauden päästä uudestaan ;).

5. Mikä koirassasi on parasta?
Helyssä on parasta se, että se on niin erilainen muihin tuntemiini koiriin verrattuna. Vähän haastava kysymys, mitä kuitenkin kysytään usein. Hely on vain niin tärkeä minulle.
6. Mikä rotu saisi kuolla sukupuuttoon?
Mielestäni ei mikään. Jokainen koira tällä planeetalla on tärkeä osa maapallon "koirajoukkoa". Monia rotuja voisi kyllä kehittää parempaan suuntaan.
7. Miten paljon panostat blogiisi?
Tarpeeksi. En liikaa, en liian vähän. Minua ei haittaa pienet virheet, enkä roiku blogissa koko ajan muokkailemassa jotain, mutta pidän kuitenkin huolen siitä, että blogini on siisti ja helppolukuinen. Viime aikoina olen tosin laittanut hieman enemmän aikaani blogiin joulukalenterin takia.
8. Jos saisit keksiä uuden rodun maailmaan, niin millainen se olisi?
Mahdollisimman terve, yksinkertaisen näköinen. Lyhyt tai puolipitkä turkki, pystytkorvat ja keskikokoinen. Ystävällinen, eloisa, leikkisä ja aina valmis uusiin haasteisiin ja seikkailuihin. Eihän tuo muistuta liikaa pystykorvaa?
9. Mikä on paras muistosi koirasi kanssa?
En oikeasti muista. Ensimmäisinä hyvinä muistoina tulevat mieleen kuusenhakureissut jouluna. Haemme joka vuosi isän, pikkuveljeni ja Helyn kanssa joulukuusen. Se on ilmiselvää joka vuosi, että Hely lähtee mukaan. Siinä ei ole tehty poikkeusta.
10. Mitä kautta (lehti, netti-ilmoitus jne.) ostit koirasi?
En ole edes miettinyt tätä asiaa, mutta tämän kysymyksen myötä alkoi kiinnostamaan. Helyä ei ole ostettu minkään ilmoituksen kautta vaan isä kuuli "pystykorvapiireistä", jos näin voi sanoa. Isällä on tuttuja pystykorvaharrastajia ja heillä taas muita tuttuja. Pentueesta ei ollut missään missään ilmoitusta vaan isä kuuli siitä ja sen ansioista meillä on nyt Hely.
11. Miksi päädyit ostamaan juuri koiran?
Isä osti Helyn 2008, joten koira on papereiden mukaan isän. Minun koirakseni sitä on kuitenkin sanottu jo joitakin vuosia. Koira on tainnut olla ainoa vaihtoehto. Kai se on ollut aina selvää, ei meille ainakaan mitään muuta eläintä ole koskaan edes harkittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti