lauantai 16. heinäkuuta 2016

Valokuvaus harrastuksenani

DSC_3089
Suomenpystykorva. Vain yksi sana ja se kertoo minulle todella paljon. Nyt en kerro koirarodusta tai siitä mitä rotu minulle merkitsee, vaan tuo sana kertoo minulle myös sen mistä kuvausharrastukseni lähti.

Eläimet ovat hankalia kuvauskohteita eikä koirat poikkea tästä yhtään. Varsinkaan metsästyskoiramme, joita ei ole millään lailla koulutettu. Vaikea lähteä rakentamaan kehitystä kuvaajana, kun lähtee heti vaikeasta kohteesta liikkeelle. En kadu kuitenkaan yhtään, eläinten kuvaaminen kasvattaa kärsivällisyyttä ja olen ylpeä, että olen pystynyt kehittymään kuvaamisessa niin paljon. Koirien kuvaaminen on ainakin omalla kohdallani ollut opettavaista ja onneksi aloitin niistä.
DSC_2993 DSC_2774 Pitkään koirat olivat ainoita kuvauskohteita, sillä ne kiinnostivat eniten. Silloin tällöin kuvasin ihmisiäkin, mutta niitä vain sen takia, että joku halusi sosiaaliseen mediaan uuden kuvan. Nykyään kuvaan valitettavan vähän ihmisiä, vaikka haluaisinkin kuvata enemmän. Koirat vievät edelleen valtaosan kamerani muistista, mutta kyllä mukaan mahtuu monen monta auringonlaskua ja ötökkää.

Vaikka koiria kuvaankin paljon, se on enää vain harvoin satunnaista räpsimistä. Suunnittelen paljon mihin menen kuvaamaan ja paikan päällä sitten ohjaan koiraa oikeaan paikkaan ja katson hyvän kulman kuvata. Otan monta kuvaa ja eri kulmista. Irti oleva, jatkuvassa liikkeessä oleva koira on haastavampi kuvattava. Pitää pystyä ennakoimaan koiran seuraavaa liikettä ja suuntaa mihin se on menossa, tarvitaan paljon kärsivällisyyttä!

Mm. nämä olen valokuvauksesta oppinut:
  • Koiraa kuvataan sen silmien korkeudelta, samoin ihmisiä.
  • Kuvien asetukset kannattaa säätää manuaalisesti, se auttaa kehittymään.
  • Myös kuvan tausta on tärkeä osa kuvaa, kunhan se ei vie liikaa huomiota itse kuvauskohteesta.
  • Kohdetta kannattaa kuvata monesta eri suunnasta, se tekee jokaisesta kuvasta erilaisen ja mielenkiintoisen niiden katsojalle.
  • Samaan kuvaustyyliin tai kohteeseen ei kannata jämähtää, on kokeiltava myös jotain uutta.
  • Kuvauskohteen ei tarvitse olla kuvan keskellä.
DSC_3621 DSC_3803 Jos sinua kiinnostaa myös muut ottamani kuvat, suosittelen katsomaan valokuvausblogini. Siellä on kaikkea muuta kuvaamaani, koirat pysyvät tässä blogissa. Parissa postauksessa tosin on koirienkin kuvia, mutta vain sellaisia joista olen erityisesti pitänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti