tiistai 12. huhtikuuta 2016

Vastauksia Rajusta

Saitte jättää kahteen Rajun kuvaan kysymyksiä siitä, ja erityisesti jälkimmäiseen kuvaan sain niitä ihan hyvän määrän. Kiitos kaikille kysymyksiä kysyneille, hyviä kysymyksiä kysyitte! Teen tämän postauksen vähän eri tyylillä kuin edelliset vastaus-postaukset. Tämä sen takia, että haluan kysymyksen esittäneen henkilön (instagram-)nimen näkyvän.

Jos ihmettelette mikseivät kaikki kysymyksenne näy, olen poistanut niitä sillä joitakin kysymyksiä tuli tuli monta kertaa.
001
sulon_elämää kysyi:
a) Minkä ikäinen tämä suomenajokoira on? b) Entä käydäänkö sen kanssa metsällä?

a) Raju on syntynyt vuoden 2012 lopussa ja on siis nyt tarkalleen 3 vuotta ja reilut 4kk.
b) Kyllä käydään. Se tuli metsästyskäyttöön ja siihen se on päässytkin.

rucalapphund kysyi:
a) Mikä on Rajun virallinen nimi?

a) Vaikka mielelläni tämän sanoisinkin, en voi. Raju on isäni kaverilta ja samasta kunnasta kuin missä me asumme. Asuinpaikkamme suojaamiseksi pidän tämän salaisuutena.
182
_raipeliini_ kysyi:
a) Totteleeko Raju hyvin tai pysyykö se vapaana? b) Onko jouduttu käymään paljon eläinlääkärissä? c) Onko kiva lenkittää? d) Onko käyty näyttelyissä? e) Ajaako koskaan jänistä tai sorkkaeläintä? f) Millainen luonne koiralla on? g) Onko leikkisä? h) Oletteko ajatelleet, että käytettäisiin jalostukseen?

a) On yllättävän kuuliainen ja tottelevainen koira, mutta vapaana ei tietänkään kotipihassa pysy. Riistavietti vie mennessään ja silloin ei ole aikaa kuunnella.
b) Kerran jouduttiin vähän kauemmas lähteä tikattavaksi, kun törmäsi puunoksaan metsässä.
c) Rajua ei kauheasti lenkitetä, joskus kesäisin pyöräillään. Kuitenkin sen verran voimaa löytyy, että minä en ole koiraa lenkittänyt. Metsälle/metsältä lähtiessä saatan viedä Rajun autoon.
d) Ei olla käyty.
e) Valitettavasti. Viime vuonna kauris lähti vähän liiankin usein matkaan ketun sijasta, samoin jänis. Eikä ole mikään sallittava asia, kun kettukoiraa tuosta on koulittu.
f) Raju on kiltti ja ystävällinen, mutta todella energinen ja leikkisä. Vähän höpsö kotona vapaa-ajalla, mutta metsässä todella keskittynyt ja rauhallinen. Tekee kaiken täysillä.
g) On leikkisä. Raju saa kyllä leikin aikaiseksi niin luun, ruokakipon kuin trukkilavankin kanssa.
h) Ei olla itseasiassa koskaan puhuttu asiasta, mutta luulen ettei isällä ole ajatuksia käyttää jalostukseen.

198
laura__horse kysyi:
a) Onko Rajua vaikea kouluttaa? b) Onko välillä ongelmaa, että ei tottele?

a) Rajua ei ole koulutettu mitenkään. Tai metsästykseen tietenkin tavallaan, mutta sekin om vähän hankalaa, kun riistavietin mukaan se koira menee. Mitään käskyjä Raju ei osaa, mutta luokse se tulee isän huikatessa.
b) Ei sitä nyt ongelmaksi voi meillä kutsua, mutta onhan se välillä raivostuttavaa, kun koira ei suostu tulemaan metsästä pois edes iltamyöhällä.

ennaiida kysyi:
a) Miten suhtautuu muihin koiriin? b) Miten toimii metsässä?

a) Surkeaakin surkeampi roolimalli (=Hely) opetti sen haukkumaan... Kauhea huuto siis, mutta ei se ärhäkkä ole. Utelias ennemminkin.
b) Vaihtelevasti. Osaa oikeaa riistaa ajaessaan toimia aivan loistavasti, ainoastaan haukkuminen välillä unohtuu. Ja tietenkin jänikset ja kauriit ajautuvat Rajun ajoon, ei hyvä.

tiiu_mariaa kysyi:
a) Lempi puuhia? b) Miten temppuja Raju osaa c) Ja onko sille mieleen pitkät vai lyhyet ajot?

a) Varmaan kaikki koirat pitävät liikkumisesta ja ruuasta. Meidän koirille kelpaa ainakin metsästys ja iltaruoka.
b) Ei mitään. Ei olla nähty tarpeelliseksi opettaa. Tunnistaa nimensä ja tulee luokse tarvittaessa, siinä tärkeimmät.
c) Vaikea sanoa, menee niin vaihtelevasti. Kyllä niistä taitaa tulla aika pitkiä, mutta usein pitää ottaa kesken ajon kiinni.

sumppa77 kysyi:
a) Onko kova haukkumaan? b) Paras luonteenpiirre? c) Osaako ajaa muutakin kuin jänistä? d) Onko käytetty ajokokeissa ja jos on, niin miten kävi?

a) Ei ole. Haukkuu kotona todella vähän ja metsässä liian vähän.
b) Mielestäni kaikki Rajun luonteenpiirteen ovat mahtavia, koska se on niin erilainen kotona kuin metsällä. Kotona parasta on sen leikkisyys ja hassu puoli. Metsässä taas keskittyminen ja rauhallisuus.
c) Itseasiassa Raju osaa ajaa parhaiten kettua, koska niiden jäljille se on pienestä pitäen laitettu. Jänistä Raju ei osaa ajaa. Siis lähtee joskus jäniksen jäljille, mutta ei siitä mitään meinaa tulla.
d) Ei ole. Niin vaihtelevaa tuo ajo, ettei ole kokeeseenkaan viety.

russeliotus kysyi:
a) Ärsyttävin/huonoin luonteenpiirre? b) Hassuinta koirassa? c) Mitä syö?

a) Kärsimättömyys. Kaiken on tapahduttava nyt heti, eikä ole aikaa odottaa.
b) Se, että se keksii aina jotain pöhköä tekemistä. Viimeisin sen päähänpistos oli irrottaa lauta trukkilavasta. Sillä Raju sitten leikki sellaiset viisi minuuttia ja asettui makuulle kopin luukulle.
c) Meidän koirat syö jotain valion puristeruokaa. En ole juuri nyt ihan varma mitä niistä.

haaveenaomakoira kysyi:
a) Hauskoja tapoja? b) Milloin tuli teille? c) Kenen nimissä?

a) Selitin jo sen, miten Raju keksii aina jotain tekemistä. Toinen huvittava tapa toistuu joka kerta, kun koirille vie ruokaa. Heti, kun astuu Rajun häkkiin, se säntää koppiinsa. Tämän se on oppinut isältäni, joka komensi koiran aina kauemmas likaisine tassuineen. Raju ei osaa odottaa nätisti vaan sen pitää hyppiä ja riehua jatkuvasti. Raju kuitenkin alkoi säntäillä kopin ja ruokakipon väliä tämän johdosta ja se jäi lopulta koiran tavaksi.
b) Raju tuli 9-10 viikkoisena. Helmikuussa 2013.
c) Isäni.

v1ll3_04 kysyi:
a) Käykö se metsällä? b) Ja jos käy, niin loukkaantuuko se jos sitä ei oteta mukaan metsälle?

a) Kyllä käy.
b) Tavallaan joo tai ainakin pettyy. Helystä pettymyksen näkee kuitenkin selvemmin kuin Rajusta.

022
sixteen__paws kysyi:
a) Mikä on kennelnimi?

a) Tätä kysyttiin jo, mutta vastaan tähän vielä uudelleen. En kerro tänne tarkemmin Rajun kennelnimeä tai kasvattajaa, sillä löydätte muutan myös omistajan ja asuinpaikan. Perheeni ei halua näkyä blogissa eivätkä he halua myöskään, että heidän nimensä tulee julki.

kennel_pikikuonon kysyi:
a) Miten koira on muuttanut elämääsi?

a) Raju ei siis ole ensimmäinen koiramme, ei edes ensimmäinen ajokoira. Raju ei niinkään ole muuttanut elämääni mitenkään, mutta paljon iloa ja naurua se on mukanaan tuonut.

2 kommenttia:

  1. Miksi pitää kenneliä, jos ei halua kennel nimen tulevan julki :D ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En epäile etteikö kennelin pitäjä haluaisi nimensä tulevan julki, tuleehan se. Ilmeisesti ymmärsit väärin kun kirjoitin, että VANHEMPANI eivät halua nimiensä tulevan julki, heidän pyynnöstään. Isäni nimen saa helposti selville metsästyksen ja Rajun kautta. Eli siis kyllä kennelin pitäjän nimi on ihan selvitettävissä ja hän luultavasti haluaakin nimensä julki, mutta blogini kautta sitä ei saa, MEIDÄN yksityisyytemme suojaamiseksi :)

      Poista