lauantai 2. huhtikuuta 2016

Väittämät metsästyskoirista

Aloin eräänä sunnuntai-iltana lukea erästä keskustelua, jonka aiheena oli metsästyskoirien pitäminen seurakoirina. En ala nyt kertomaan mielipidettäni siitä, että ihmiset ottavat seurakoirakseen metsästyskoiran. Vaan kirjoitan väittämistä, joihin olen törmännyt netissä. Väittämät ovat metsästykseen liittyviä, esimerkkinä "metsästyskoiraa ei tarvitse käyttää metsällä". Ensimmäinen löytämäni väittämä on vähän päinvastainen mitä muut:

049

Metsästyskoira kärsii jos ei pääse metsälle
Ei se koira siitä niinkään kärsi. Sen sijaan koiran elämästä puuttuu olennainen asia. Asia, jonka se osaa ja mistä se tulee vielä monesti nauttimaan

Kaupungissa (ja kerrostalossa) asuva ihminen ei voi hankkia metsästyskoiraa
Miksei voisi? Jos tämä kaupungissa asuva ihminen metsästää, niin en oikeastaan näe mitään estettä. 
080

On eläinrääkkäystä hommata koira vain metsästykseen
Anteeksi mitä? Jokainen koira mikä tähän taloon on astellut, on tullut metsästyskäyttöön. En näe siinä mitään väärää. Sama asia, jos joku tulisi väittämään, että on eläinrääkkäystä hankkia koira vain agilityyn. 

Miksi pitäisi harrastaa metsästystä, jos koira ei sitä tarvitse
Ikävä tuottaa pettymys tämän viestin kirjoittaneelle: metsästyskoirasi tarvitsee sitä. Jos hankit metsästyskoiran, pidät myös huolen siitä, että se pääsee metsälle.

Koirien annetaan hytistä ulkona paukkupakkasilla
Ei anneta. Lyhytkarvaisten koirien kopissa on lämmitys ja kunnon pehmusteet makuupaikalla. Mutta vaikka esim. Helyllä ei ole lämmitettyä koppia, se ei kärsi siitä. Pystykorvalla on paksu turkki, jonka kanssa se pärjää helposti pihalla. 
075

Kaikki metsästyskoirat ovat nykyään suurimman osan ajastaan (n. 98%) seurakoirina
Totta, puolet vuodesta on koiran kiinnipitoaikaa. Ja tuskimpa kukaan jaksaa metsästyskaudellakaan rampata jatkuvasti metsässä. Edes koira ei pysty siihen. Kuitenkin sen 2% ajasta (kuten joku väitti), metsästyskoira nauttii täysillä. En kuitenkaan oikein tahdo uskoa, että prosenttimäärä noin pieni olisi.

Metsästyskoira on ulkokoira
Kieltämättä kaikki metsästyskoirat jotka tunnen, ovat ulkokoiria. Välillä netissäkin törmää kuitenkin näihin sisäkoiriin, joiden kanssa harrastetaan mtsästystä. Eli ei metsästyskoira ole pelkästään ulkokoira. 
077

Oletteko jostain kohdasta eri mieltä tai oletteko kuullet joitakin muita väittämiä? Laittakaan alas, olisi hauska kuulla :)

2 kommenttia:

  1. Olen jossakin yhteydessä nuo kaikki väittämät kuullut. Ja tuo rääkkäysjutun kirjoittaman henkilön täytyy olla aika tyhmä (ei pahalla sille joka sen kirjoitti) mutta enhän minäkään mitään väärää näe siinä että sain Turon ja käytän sitä vain agilityyn (ja joskus tokoon) ja hellyttämässä. Hyvä postaus oli! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Aika yleisiä ovat suurin osa. Kaikkea ne ihmiset keksiikin syyttää eläinrääkkäykseksi :D

      Poista