lauantai 8. heinäkuuta 2017

Hillan käytöskoulu osa 2

kesäkuva2
Tästä uudesta ongelmastamme on päästävä eroon. Näyttelyhommat alkavat jo sujua hyvin, mutta tämä ongelma siirtää näyttelyihin lähtöä. Ja se on arkuus. Ikinä en olisi uskonut Hillan arastelevan tuntemattomia ihmisiä, mutta nyt joudummekin totuttelemaan Hillaa pois arkuudesta.

Lähtötilanne. Ihmisten ilmoilla käydessämme sain todeta Hillan arastelevan vieraita ihmisiä, välillä tuttujakin. Ei siis anna kenenkään koskea ja katselee mieluummin kauempaa. Välillä saattaa mennä nopeasti haistamaan kättä, jos sitä tarjotaan. Ongelma on nimenomaan silloin, kun Hilla on hihnan päässä. Häkissä se tulee häntä heiluen siliteltäväksi, silloinkin kun silittäjä on vähän "räväkämpi tyyppi".

Tavoite. Hillan ei tarvitse rynniä jokaisen ihmisen luokse kerjäämään huomiota, mutta liika arkuus on saatava kitkettyä pois. Jos joku kyykistyy koiraa silittääkseen, Hillan on mentävä katsomaan.

Miten lähden kohti tavoitetta? Yksinkertaisesti kulkemalla paikoissa, joissa on ihmisiä ja ääntä. Kiertelemällä ensin vähän kauempana ja katsellen rauhallisesti. Antamalla Hillan mennä katsomaan ihmisiä, jos se niin haluaa. Tärkeää on mennä Hillan ehdoilla, kaikki voi mennä puihin yhdestä virheestä. (Vielä, kun tietäisi mihin menisi!)
kesäkuva3 kesäkuva4

2 kommenttia:

  1. Linkkaa blogisi -postaus löytyy täältä: https://lydian-animal.blogspot.fi/2017/06/linkkaa-blogisi.html. Käy ihmeessä osallistumassa!

    VastaaPoista